Общинар е издирван като част от престъпната група на Митьо Очите! Разбиха трезора му и намериха…

35

Общински съветник от Несебър бил замесен в организираната престъпна група на Митьо Очите. Това стана ясно на пресконференция на прокуратурата. Общинарят не е открит на адреса, на който е регистриран. Обявени за издирване са ще двама души – единият е ръководителят на групата, който според прокуратурата е „емблематична личност от 90-те години, престъпен контингент“.

„Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър“, каза ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинга. По думите ѝ това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта. „Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира Начева.

Тя поясни, че са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани. Начева припомни, че под ръководството на Спецпрокуратурата вчера на територията на Бургас бе неутрализирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъпления, които са в процес на установяване.

„Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на теритоиярата на Южното Черноморие и на к. к. „Слънчев бряг“ търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие“, обясни Начева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ