Ключова среща между двама министри и Кунчев, пада омразна мярка

Доц. Ангел Кунчев

Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата ще обсъдят днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев, както и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно около 15 януари, когато ще е ясно какъв ефект върху епидемичната обстановка са оказали новогодишните събирания и отворените преди седмица ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-и клас.

Връщането на по-големите ученици ще стане поетапно от 18 януари, ако епидемичната обстановка в страната позволи това, коментира преди дни просветният министър Красимир Вълчев:

„Ние се надяваме да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, намаляване на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване – една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат. Обсъждаме с министъра на здравеопазването, ще разрешим някои дейности като държавните изпити по професия, олимпиадите.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ