Санитарка открадна 3 200 лева от умиращ от COVID-19 в последните му часове

Болница

Над 3 200 лв от дебитна карта на тежко болен от COVID-19 възрастен пациент са били източени броени дни преди да издъхне в здравно заведение, пише „Монитор“.

Кражбата е била установена от съпругата му часове след като получила тъжното известие.

Случаят е от Стара Загора, където 68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лечение с тежката диагноза на 15 декември. При хоспитализацията той взел със себе си личната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.

Състоянието на живеещия постоянно в новозагорското село Пет могили се влошило и малко преди Нова година той бил преместен в интензивно отделение, където се наложило интубиране.

Мъжът издъхнал на 5 януари. Ден по-късно от името на майка си за източването на картата жалба във Второ РУ „Полиция“ е подал 46-годишният му син Антон. В хода на досъдебното производство е установено, че източването е било осъществено чрез няколко транзакции в периода между 30 декември м.г. и 4 януари, задържана е 56-годишна жителка на Стара Загора.

Задържаната е служителка в здравното заведение и се възползвала от невъзможността на болния да реагира.Тя е била открита по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите. Веднага след като е станало ясно че тя е мародерствала е била освободена дисциплинарно от работа, уточниха от ръководството на УМБАЛ- Стара Загора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ