Заради опасност от наводнение: Евакуират вилна зона край Бургас

перник-наводнения

Обитателите на 20 къщи във вилна зона Черниците край Бургас са били предупредени да се евакуират по разпореждане на кмета Димитър Николов. В 5,30 ч във вторник Информационната система за управление на водите и оповестяване на риск от наводнения е отчела повишени нива в района на вилното селище, предаде 24 часа.

С разрешение на дежурните на „Лукойл Нефтохим“ служители на общинския отдел за управление при кризи – УКОРС, са вдигнали т.нар. саваци на дигата, с които се е увеличила пропускливостта на водата.

Системата за оповестяване е алармирала за опасност от високи нива на река Маринка по поречието си във вилна зона Черниците, река Отманлийска в границите на хижа „Странджа“ до вливането си в Черно море.

Повишено ниво на водните обекти, сигнализирани чрез датчиците на системата, са още станция на Рибарското селище, където нивото е стигнало 120 см към 3 ч, станция на хижа „Странджа“ – 150 см към 4,48 ч, вилна зона Черниците – 150 см към 4,33 ч, и станция на язовир „Хур Дере“.

От община Бургас съобщиха, че Информационната система за управление на водите и риска от наводнения на територията на общината е оповестила навреме за предстояща опасност от наводнения заради поройните дъждове през последните няколко дни.

28 литра за 24 часа е измереното количество дъжд в станцията на Извор. За периода 8-12 януари количеството дъжд на територията на общината е 95 л/кв. метра.

Снимка: Zapernik.com


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ