Екстремна ситуация: Жена и 4 малки деца бедстват с дни в хижа

петрохан

Извънредна ситуация с блокирани жена с 4 малки деца се разиграва в Берковишко. Преди 4 дни те са се качили към хижа Ком, за да се опитат лично да тестват берковския зимен ски туризъм в Мега курорта „КОМ 2016“.

За съжаление обаче сега не могат да се върнат. Очевидно не са местни хора, защото местните знаят положението и не биха рискували и в хубаво време да си скъсат нервите. За лош късмет Севина Хаджийска хвана освен всичко друго и… лошото време, разказва пред БЛИЦ главният редактор на регионалния сайт noviniteb.eu Даниел Каменов.

По думите му сега пред жената е изправен проблемът как да се върне. Причината е, че по пътя към хижата постоянно падат дървета и дори доброволци с резачки да ги разчистят, след тях падат нови дънери и в един момент и спасителите могат да се превърнат в бедстващи. Огромен проблем пред жената е, че в хижата няма ток, а свършва и нафтата за парното.

„Имат храна, вероятно имат и дърва, но има само печки на дърва в общата трапезария и стаята на хижаря, В останалите стои в хижата няма такива. Сигурно ще се наложи всички да са заедно“, допълва Каменов. С последната батерия на телефона си жената е успяла да напише съобщение за положението си. По думите на Каменов подобен проблем с блокирани хора и преди е имало, но тогава пречката е бил снегът, а не падналите дървета. „Има трактор, който би могъл да разчисти снега, но с падналите дървета няма как да се справи“, обяснява той. Все още не е ясно как ще се помогне на закъсалата жена и децата от Ком.

Снимка: Архив


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ