В Бургаско е страшно: Водната стихия заля коли, изваждат ги с тежка техника (Снимки)

бургас

Истински воден апокалипсис се разрази в община Бургас. Заради преливането на язовир „Хур дере“ е затворен пътят Извор – Зидарово. В критичните зони има закъсали автомобили, които се изваждат с тежка техника, информираха от Община Бургас.

Екипите действат своевременно. Малко по-рано днес преляха и реките Отманлийска, Изворска и Маринка.

Нивата им са в червената зона и се следят отрано тази сутрин, когато датчиците на Информационната системата за управление на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас индикираха опасно покачване. „Продължаваме да следим ситуацията и на място на проблемните точки“, заявиха от обината

Най-критично е положението във в.с. „Черниците“, където още сутринта бяха евакуирани хора. Контролирано се източва язовир „Хур дере“. Нивото му стигна застрашителните 94 см. при максимални 100, допълниха от там.

Поради преливане на големи количества вода в пътното платно затвориха пътят Бургас – Созопол.Движението се отклонява още от кв. „Крайморие“.

Община Бургас призовава гражданите да използват обиколни маршрути до населеното място – през Маринка и Ново Паничарево. Мярката се налага, за да се избегнат инциденти по пътното платно и задръствания.

Достъпът до хижа „Странджа“ също е възпрепятстван.

Снимки: Община Бургас



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ