Ново срутище падна край Банско, наводнен е стадион

Ново срутище падна в района на Банско. Този път затвори за кратко пътя за село Осеново. Земни маси и дървета задръстиха движението. веднага на място бе докарана техника, която почисти шосето. Иначе обстановката в общината се нормализира. Освен наводнени ниви и ливади, няма други щети в резултат на проливните дъждове. Няма пострадали и бедстващи хора, компрометирани мостове и наводнени къщи, установи проверка на общинска комисия.

Още през почивните дни, въз основа на наблюденията и метеорологичните прогнози, кметът Иван Кадев разпореди наблюдението на места, където е възможно да възникнат проблеми, а техниката беше поставена в режим на готовност.

Днес, зам.-кметът Стойчо Баненски, кметовете и кметските наместници на селата от Местенски район на община Банско лично се включиха в дежурните екипи за наблюдение и работа в рисковите участъци на река Места и зоните, застрашени от свлачища и срутища.

Количеството на придошлата вода в р. Места е огромно. Почти по цялото течение на реката през територията на община Банско, водата е извън коритото. Наводнени са много земеделски земи в близост до реката. Най-голям е разливът в района на м.Лошин и при село Места. Наводнен е и стадионът в селото.

Река Глазне е пълноводна, вследствие на падналите дъждове и топенето на снеговете, но към този момент няма опасност да излезе от коритото си.

Дежурни екипи и длъжностни лица продължават да наблюдават опасните участъци и да докладват на ръководството за обстановката в общината.

Снимки: Община Банско


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ