Искрен Веселинов: Няма да допуснем промени на изборните правила в навечерието на вота

Искрен Веселинов

Няма да допуснем промени на избоирните правила в навечерието на вота, обяви в изказването си за начлаото на парламентарната сесия след края на коледната ваканция съпредседателят на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Категорично против гласуването по пощата са патриотите, отбеляза Веселинов. Според него този начин на гласуване е само фасада, че ще помогне на българите в Англия, защото най-много ще се повлияе на гласоподавателите от Турция.

„Фасадата Англия не е подходящ пример. 16 хил. лесно могат да гласуват в 35 секции. Това са по 500 души на секция, но на Турция се дава възможност една недемократична държава да обърне избирателния процес у нас. Ако не беше акцията на ОП преди 4 г. най-вероятно щяхме да имаме етничекса партия в парламента – ДОСТ. Хубавите намерения са едно, национално отговорната позиция друго.“, добави съпредседателят на патриотите.

Очакванията му са предстоящите избори да минат под знака на омразата, а поводите за гордост от управлението са повишаването на заплатите и по-конкретно на учителските. Друг повод за гордост е „отстояването на държавно отговорна позиция за Република Северна Македония“.

Веселинов посочи конкретни приоритети за патриотите в оставащите седмици за работа на парламента. Да се криминализира радкалният ислям, да се преформулира понятието маловажна кражба, закона за неплатежоспособност на физиеските лица или частния фалит, да не се плаща сградна такса за бившите ползватели на ТЕЦ, да се осигури квота на българска музика във всички радиа и телевизии и борба с фалшивите новини.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ