Пристигна първата пратка с ваксини на „Модерна“ срещу COVID-19

В склада на „Бул Био“ в София пристигна първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от „Модерна“, съобщават колегите от Novini.bg

Пратката беше посрещната от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата маг. фармацевт Богдан Кирилов и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.

В района има засилено полицейско присъствие.

Припомняме, че в България вече е в ход ваксинация с ваксината на „Пфайзер“/“Бионтех“.

Тази ваксина ще бъде разпределена само за РЗИ-София, тъй като дозите са изключително малко. На 25 януари ще дойде втората пратка от 4000 ваксини и ще ги разпределим във всичките шест района на страната. Хубавата новина е, че Европейската комисия сключи договор за допълнителноколичество ваксини на „Пфайзер“. Българската страна участва с близо 2,9 млн. ваксини. Вече имаме нужното спокойствие, че ще имаме достаъ6ъчно ваксини за цялото население. Има и около 4,6 млн. ваксини на „Астра Зенека“, така че сме осигурили ваксини за цялото българското население, заяви пред журналисти здравният министър проф. Костадин Ангелов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ