Бойко към Цветанов за първи път след раздялата: Един бивш колега

бойко борисов, цветан цветанов

Премиерът Бойко Борисов продължава с обиколките си из Югозападна България.

След като посети Хаджидимово и се запозна на място с щетите, които река Места нанесе там, Борисов се отправи към китното родопско село Рибново.

„С кмета гледаме какво сте направили. Виж колко много деца има. И после говорят радикален исляма, еди-какво си, еди-що си. Като има училища, те хората се образоват и спират“, сподели премиерът пред кмета на Рибново и директора на училището „Йордан Йовков“.

„Аз бих казал, че религията обединява“, отговори му кметът на селото и запозна министър-председателя с проект за разширяване на училището, за който те се надяват на помощ от държавата.

„Ти си кмет на ДПС, нали?“, попита го Борисов, на което той отговори с „Да“.

„Днес един бивш колега говореше за симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Добре, ама ние даваме, тук нали са български деца? Навсякъде учат деца и трябва да се образоват. Не, просто казвам за нашите зрители, тези, които си чешат езика по темата, нека да погледнат нещата, училищата, всичко е сменено – дограма, обзавеждане. 500 ученика, как да не го разширим?“, продължи още Борисов.

„Училището и образованието дават възможност, колкото повече игрища и салони, толкова по-добре за децата. Мустафа, благодаря!“, проведе разговор Борисов с кмета на селото Мустафа Иса.

„Благодарим ви изключително!“, сподели кметът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ