Полицията и прокуратурата с последни новини за погрома в Мездра

prokuratura

Инициаторите и извършителите на погрома върху къщата на задържаният заради убийството на 8-годишно момче в Мездра са установени и се издирват, за да бъдат задържани, съобщиха на извънредна съвместна пресконференция окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и шефът на ОД на МВР във Враца Янко Янколов, предаде 24 часа.

По обед днес в районното управление в Мездра бил получен сигнал за нарушаване на обществения ред. На мястото е имало дежурна охрана от 10 полицаи, когато циганите започнали да хвърлят камъни по автомобилите и къщата. От районното в града са били изпратени още екипи униформени, като от Враца също е пристигнало подкрепление. Създалото се напрежение наложи и намесата на жандармерията, като от Монтана изпратили екипите.

Нападателите са били десетки, но от полицията не уточниха точния им брой. Самоличността на всички обаче вече е установена и те се издирват, за да бъдат задържани в ареста. По случая вече образувано досъдебно производство за хулиганство и увреждане на чуждо имущество, съобщи окръжния прокурор Сираков.

Той добави, че и в момента на мястото тече оглед, разпитват свидетели и по преценка на наблюдаващия прокурор от Мездра ще бъде решено кои от участниците в погрома да бъдат задържани.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ