Скандал: Ваксинирали неправомерно роднина на директор на болница

Проф. Костадин Ангелов

Роднина на директора на общинската болница в Сандански се оказа сред 24-та неправомерно ваксинирани там, сред които и четирима общински съветници. Всички тези хора са извън първата фаза на ваксиниране, обясни той.

Министърът изнесе резултата от проверката, от която е получил доклад късно снощи.

Ангелов обяви, че ако това беше държавна болница, щеше да е уволнил вече директора на лечебното заведение.

По думите му проверката не е показала сериозни пропуски на ръководството на РЗИ-Благоевград.

От утре се възстановява плановият прием и плановата оперативна дейност, съобщи още здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на кризисния щаб.

Пациентите ще се приемат за планово лечение и планова операция обаче едва след отричателен антигенен тест за коронавирус. Той обаче ще се прави на място в болницата и пациентите няма да заплащат за него, категоричен беше здравният министър.

В заповедта от утре ще бъде включено и възстановяването на практическата дейност за ученици и студенти, която не може да се извършва онлайн.

Министър Ангелов отказа отсега да назове кои мерки се очаква да бъдат разхлабени от началото на февруари, пише DarikNews.bg.

Като цяло здравните власти изказаха задоволството си от добрите резултати след налагането на ограничителните противоепидемични мерки – България вече е чак на 27-мо място по заболеваемост и слезе на 7-мо място по смъртност в ЕС и общността, похвалиха се министърът на здравеопазването и държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ