Ексклузивна СНИМКА! Ето го общинския съветник от Несебър, издирван за връзка с Митьо Очите

αστυνομια-1-760x500

Общинският съветник от Несебър Пейо Янков е бил част от бандата на Димитър Желязков – Очите, съобщи Специализираната прокуратура. Той е обявен за общодържавно издирване. От спецпрокуратурата са категорични, че не е имало теч на информация за предстоящ арест на Димитър Желязков. Той е напуснал страната в понеделник и разследващите знаят къде се намира.

За участие в организирана престъпна група за рекет, изнудване, побой и разпространение на наркотици са обвинени 9 души. Трима от тях, сред които и лидера Митьо Очите, се издирват. За петима ще бъде поискан постоянен арест.

На този етап разследващите разполагат с шестима свидетели, които от 2010 г. до днес са били ежемесечно изнудвани да плащат рекет на групата на Митьо Очите.

„Разбираем е в такава ситуация страха на хората, които са били жертви на това изнудване. Установяването им, техният разпит и съответно съдържанието на техните показания – за това е извършена такава сериозна подготовка предварително. Трудно са се установявали и разпитвали свидетели. Като съответно една голяма част от тях са получили нужната защита предвидена в НПК“, коментира пред БНТ Даниела Начева от Специализираната прокуратура.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ