Чудо! Пловдивският НАП онемя: Изплатиха борч на длъжник като подарък за рождения му ден…

НАП Национална агенция по приходите

Иновация в плащанията на задължения, администрирани от НАП, открил служител от ТД на НАП Пловдив. Пловдивчанин поднесъл оригинален подарък по повод рождения ден на свой познат под формата на частично заплатена сума от общите му задължения.

Интересният факт е констатиран от публичен изпълнител от дирекция „Събиране“ при изготвяне на справка за просрочени задължения. Плащането е извършено по банков път, а като основание за извършеното плащане е посочено „HAPPY BIRTHDAY“.

Акциите на данъчните срещу нарушители и длъжници обаче продължават с пълна пара в разгара на лятото. Инспекторите са констатирали проблеми в редица търговски обекти в Пловдив.

Сред тях преобладават ресторанти и магазини, които подлежат на запечатване за срок от 30 дни. От НАП уточняват, че продължава масовата практика да не се издават касови бележки, да не се нулират касови апарати в края на работния ден, което води до укриване на доходи и неплащане на данъци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ