Дани Каназирева гневна: Налагаме максималните санкции

Дани Каназирева

Изключително безотговорно и самонадеяно поведение беше демонстрирано снощи, ще настоявам за максимален размер санкции. Това заяви пред БТВ областният управител на Пловдив – Дани Каназирева.

Снощи полицията прекрати две незаконни частни партита в два от най-оборотните ресторанти в града под тепетата. На едното от събиранията участва като изпълнител и фолк-звездата Милко Калайджиев.

Проверка ще има от още държавни институции – от Агенцията по храните и Инспекцията по труда, заяви още областният управител.

По думите й още от началото на пандемията Областният щаб взе решение в петък и събота да има засилена работа на контролните органи.

„В ресторанта снощи бяха съставени актове на 55 физически лица по Закона за здравето за неспазване на противоепидемичните мерки – разясни Каназирева. – Отделно от това 4 души получиха актове и за тютюнопушене, което е забранено в заведенията. На юридическото лице има съставени два акта – между 3 000 и 5 000 лв. е за забраната за тютюнопушенето, а за неспазването на мерките максималната глоба е до 2 000 лв”.

Отделно от това са съставени актове на лица, които не носят документ за самоличност. Имало е и втора проверка в друго заведение, в което са съставени 13 акта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ