Михаил Миков постави Нинова на място: Кликата ѝ спъва партията

Михаил Миков

„БСП тръгва против едни демократични принципи, които са свързани не само с последните 30 г., а с цялата й стогодишна история. Социалистите биват спъвани и мачкани да формират областни съвети“, каза в ефира на БНТ Михаил Миков. „В Омуртаг и в Антон се правели „игрички, за да се осигури мнозинство“. „В Монтана нямало областен съвет, а изборите чукат на вратата.“ „Върви един процес на централизация на партията, откъсване на централното ръководство от местните ръководство и дезорганизираност на партията“, поясни той.

„Едно означава да искаш нещо, друго е да го направиш. Социологическите агенции засега не потвръждават това голямо желание, което означава, че имаме 4 г. пропуснато време“, каза Миково по повод декларираните мераци на БСП да спечели изборите. Промяната в политиките била големият проблем и дефицит.

„В цялата страна текат процеси на разделение и противопоставяне, които ще се усилят сега, когато започне реденето на листите. Това, че Гергов станал гербаджия, е клише. Нямам зъб нито на него, нито на Добрев и Красимир Янков. Гергов беше изключен заради изявления. Има писмо, в което Гайдарски и друга група режисирани социалисти казват, че трябва да бъде изключен защото казва, че това ръководство води партията към изчезване. Изключването се превръща в практика“, каза Миков.

Контролната комисия се превръщала в един чисто инквизационен придадък на ръководството на Нинова.

Михаил Миков коментира и политиката на Румен Радев. „Президентът по-рано можеше да провежда консултации. Сега предизборното говорене е леко закъсняло. Наблюдава се остра атака на Нинова към Радев, което отсича шансовете му за втори мандат. Това е процес за сваляне на авторитета му. Ние сме го издигнали този човек, а сега не знаем дали е успешен. Има нещо странно“, разгневи се Миков.

Машинното гласуване било достаъчно голямо предизвикателство, че да се пренареди всичко и да се сложи гласуване по пощата. Според Миков, трудно ще се вдигне доверието на гражданите към изборния процес, защото няма нещо значимо в платформите.

„Мандатът приключва с малко политическа мъгла за конфигурацията на следващия мандат. Социологиите подсказват за невъзможност на една партия да състави правителство“, прогнозира Миков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ