Шокиращи разкрития за общинския съветник свързан с Митьо Очите: Баща му гръмнат със 7 куршума, а той върти бизнеси по морето…

Митьо Очите Пейо Янков

Обявеният за общодържавно издирване общински съветник в Несебър Пейо Янков е добре познат в региона, предава ПИК. Припомняме, че прокуратурата го обяви за издирване, след като той е заподозрян за връзки с бандата на Митьо Очите, която беше разбита онзи ден в Бургас.

Пейо Янков е изпълнителен директор на акционерното дружество „Слънчев Бряг Хотел Холдингс“, което ръководи редица хотели по морето. Това е едно от най-големите хотелски дружества в Слънчев бряг и района.

Янков е син на покойния почетен гражданин на Несебър Димитър Янков – основател на най-дълголетната и стабилна местна коалиция Либерален съюз и председател на Общински съвет Несебър.

Баща му, Димитър Янков, беше една от най-влиятелните фигури в туристическия бранш по морето. На 9 май 2007 година той е убит, докато шофира в Бургас луксозния си джип „Порше Кайен“. Димитър Янков е застрелян със 7 куршума в главата. 10 години по-рано след пълни проверки на бизнеса му става ясно, че Янков владее 40% от бизнеса в Слънчев бряг.

Към днешна дата бизнесът на семейството се ръководи от Пейо Янков. Той е общински съветник в община Несебър.

Пейо Янков е свързан с редица фирма, а преди време е имал и общ бизнес с един от най-популярните бизнесмени в Несебър Йордан Йорданов-Данчо Паркета.

Освен хотели, Пейо Янков притежава и игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Поморие.

В сайта на община Несебър е посочено, че Пейо Янков има висше образование и е управител на търговско дружество.

Обявеният за издирване общински съветник е семеен и има три деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ