Започна почистването на боклуците от река Искър (Снимки)

Река Искър, Боклуци 1

Започна разчистването на плаващото сметище в река Искър край Своге, след като бяха отпуснати необходимите средства за това. Комисия от експерти ще реши как да се ползват отпуснатите от правителството 220 хил. лева.

„Комисията все още не се е състояла, но като представител на ВЕЦ, аз съм тук да осигуря достъп на техниката и да не се стигне до допълнителни повреди. Този боклук си е в реката. Това, че идва тук е предимство, защото, ако го нямаше ВЕЦ-a, щеше отдавна да е в Черно море“, каза Васил Шуманов от ВЕЦ-Своге пред bgonair.

Разчистването ще отнеме няколко дни. Извършват се множество курсове за извозване на отпадъците, от пластмасови опаковки до дивани, с 2 камиона.

„От ранните часове на деня започна разчистването на сметището. Тази картина, ако не се предприемат по-сериозни действия, може да се повтори при следващи порои. Вероятно е нужно да се подходи превантивно и да се поставят улавящи съоръжения. Не би могло да има грешка от страна на общината, сметището е от София“, посочи зам.-кметът на Своге Илия Богданов.

Снимки: Булфото



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ