Болницата в Благоевград лекуваше по 200 души с коронавирус, но сега приема само в две отделения

болница-благоевград

Две отделения в областната болница на Благоевград остават изцяло за пациенти с Covid-19, а останалите се връщат към основната си дейност. Плановият прием ще бъде ограничен до 50 процента.

До този момент държавната болница в областния център работеше изцяло като Covid, с изключение на отделенията по гинекология и неонатология, предаде БНР.

След заповедта на здравния министър в лечебното заведение се възстановява и плановия прием на пациенти с други заболявания, потвърди директорът на болницата д-р Огнян Митев и уточни:

„Инфекциозно отделение и вътрешно отделение остават като ковидни и на 100 процента, защото, въпреки че много намаляха, си има пациенти. Резерва ще бъде „Уши, нос, гърло“ , а пък хирургичното отделение постепенно мисля другата седмица да заработят не в пълен капацитет, за да можем да осигурим 50% легла и евентуално нов бум на инфекцията“.

Пациентите, които продължават да се лекуват от коронавирусната инфекция, ще бъдат преместени в двете ковидни отделения.

Броят на заразените, които имат нужда от болнично лечение драстично е намалял от началото на годината. Новите случаи за последното денонощие в област Благоевград са едва 20.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ