Църквата приветства отхвърлянето на Истанбулската конвенция! Вижте какво казаха от Светия синод!

Българска православна църква

Българската православна църква е посрещнала с радост решението на Конституционния съд от миналата седмица, според което така наречената Истанбулска конвенция противоречи на Върховния закон у нас. Това става ясно от обръщение от Светия синод, в което решението е наречено „справедливо“.

Оттам припомнят, че имаха категорична позиция против ратификацията на международния документ, като включително със свое решение призоваха да се отправя усърдна молитва към Богородица да не се приема Истанбулската конвенция.

„Когато просим от Бога помощ, следва и да му благодарим“, отбелязват от Синода и допълват:

„Посрещаме с благодарност и радост решението на Конституционния съд на Република България за обявяването като противоречаща на Конституцията така наречената Истанбулска конвенция и благославяме да се отправи в храмовете и манастирите на Българската православна църква в пределите на страната и извън нея в дните на Богородичния пост, благодарствена молитва към Всемилостивия Бог след прочитането на молебения канон към Св. Богородица за благоденствието на българския народ“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ