Министър Ангелов разкри: След ваксината получих тахикардия

Министър Костадин Ангелов

Здравният министър проф. Костадин Ангелов получи втората доза от ваксината срещу коронавирус.

Припомняме още, че проф. Ангелов сложи началото на ваксинационната кампания срещу COVID-19 ден, след като първата партида на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигна в България в края на миналата година. Днес здравните власти посрещнаха третата поредна пратка от същите производители.

Втората доза ваксина му се поставя аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ „Александровска“.

Преди да бъде реимунизиран на него му зададоха въпроси за здравословното му състояние, измериха му температурата, кръвното и сатурацията, като стана ясно, че е в отлично здраве.

Проф. Ангелов посочи, че не е боледувал от коронавирус и, че след ваксината единствената странична реакция е била болка в ръката му, която е продължила един ден.

„Благодаря на всички млади колеги в цялата страна, които помогнаха коронавирус да не ни пречупи. Благодарение на тях голяма част от ковид отделенията успяха да се преборят със ситуацията., така че всички ние днес да се похвалим със ситуацията у нас“, това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов минути след като получи втората си доза ваксина.

„Нямам завишено кръвно. Аз съм човек, който в такава ситуация… знаете – емоцията е много силна, а и когато има толкова камери срещу мен винаги се получава тахикардия и от там се получава артетриалното наблюдаване.

Д-р Валериева пак ми измери кръвното и то е 110/70“, призна проф. Ангелов.

Той каза, че му предстоят важни срещи днес, където: „Ще се обсъди ваксинирането и процеса на ваксиниране на българските учители и мерките след 4 януари.

Постепенно връщане на учениците в клас. Май най-оптимално е връщането на три класа – от 5 до 12 клас, но с известно постепателно връщане – може би около 3 седмици да са на училище, 3 у дома.

Когато сме готови ще видите решенията в заповед“, категоричен бе той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ