По искане на студентите: Университети намалиха наемите на общежития

общежитие-унсс

Ръководството на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) настоява за намаление на месечните наеми (за януари и февруари), които студентите заплащат за ползване на общежития. Позицията им е изпратена до министъра на образованието, до ректорите на университети и други инстанции.

„Вече получаваме отговоринякои висши училища редуцираха таксите. Сред тях са УНСС, Пловдивският, Югозападният университет, както и Медицинският в Плевен, съобщи пред Радио София Даниел Парушев, председател на НПСС.

Все още се чака реакцията на министър Красимир Вълчев по отношение на университети, на които той е принципал.

Петицияте е продължение на разговор, воден през ноември 2020 година, когато са били представени 16 искания, допълни Парушев.

Според него повечето предложения са изпълнени, което е доказателство, че гласът на студентите се чува.

„Социално-икономическите мерки, предприети във връзка с разпространението на коронавируса, са правилни, но с тях се облекчаваше бизнеса или запазването на работните места. Надявам се студентите отново да са на преден план“, каза още председателят на НПСС.

Той похвали и учащи, и преподаватели за старанието им да се провеждат лекции и занятия дистанционно, но припомни, че има специалности, които изискват присъствено обучение.

Снимка: Булфото, архив



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ