Тревожно: Много от хотелите и ресторантите няма да отворят врати

Ресторант

Държавата ясно трябва да каже кога и при какви условия ще се отворят отново забранените бизнеси и при каква заболеваемост ще отпаднат част от мерките, посочват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Крайно време е да чуем от здравните власти защо затварят едни бизнеси, а други не, страхува ли се COVID-19 от вечерен час, кога и при какви условия ще бъдат разхлабени мерките и интересуват ли се управляващите, че цели сектори на икономиката са на път да бъдат заличени„, посочва от организацията.

От БХРА съобщават, че 30 на сто от хотелите и ресторантите не възнамеряват да отворят. Според тях това означава хиляди хора на борсата, липса на препитание за цели семейства и региони.

„И резултатите вече са факт. 16 000 души са останали без работа по данни на НОИ само през първата седмица на януари, което е рекорд“, изтъкват от организацията. От БХРА настояват за незабавно изплащане на забавените помощи за летните месеци на 2020 г., плащане веднага на сегашните компенсации, ясен план за разхлабване на мерките и незабавно отваряне на всички заведения, държавна подкрепа за достъп до евтини кредити и разсрочване на съществуващите.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ