Голямо БРАВО! Наши лекари спасиха молдовче, паднало в басейн на морето!

Д-р Иван Желяков и д-р Веселин Велчев Варна

Български лекари спасиха дете от Молдова. 14-годишното момче се подхлъзнало и паднало в басейн край Северното Черноморие. Веднага е настанено във варненската болница „Св. Анна“, преди да бъде транспортирано до Молдова под наблюдението на лекари от София.

Детето е в безсъзнание, когато постъпва във варненската болница. Стабилизирано е и остава в лечебното заведение до вчера, когато родителите му искат да си го приберат в Молдова, информира BulgariaOnAir.

За транспортирането са повикани двама реаниматори-анестезиолози от болницата „Св. Анна“ в София. Те отиват със самолет до Варна, а оттам полагат грижи за 14-годишното момче по време на полета към Молдова.

Българските лекари смятат, че заради лошото падане на детето, при което са счупени втори и трети шиен прешлен, ще са необходими няколко години за възстановяването. В най-лошия случай то ще остане инвалид за цял живот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ