Спасители разказаха как е оцеляла жената в студовете на Рила

планина

Жена оцеля повече от 20 часа при минус 20 градуса в Рила. Тя беше открита от планинските спасители, благодарение на забравения й багаж, предава Би Ти Ви.

Планинските спасители, които са я намерили разказаха, че вероятно я е спасило това, че не е заспала.

„Тя си пееше песни и ми сподели, че е тръгнала по божията пътека. Това явно й е дало сили да не заспи“, каза Божидар Джокин, планински спасител.

42-годишната жена е намерена с неприсбособени към планината дрехи – с дънки и обувки с токчета и с чанти, в които имало зрънчо и много кутии с цигари.

Спасителите разказаха, че въпреки че е имала телефон, тя не е разказала на близките си къде отива. Двама от спасителите, които били на поход, намерили чанта с храна и вода и договор с мобилен оператор с данните на изгубилата се жена. Това им помогнало да я открият и спасят.

Спасителите обясниха още, че състоянието на краката на жената не е никак добро и лекарите трябва да направят чудо, за да ги спасят и да не се наложи ампутация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ