Проф. Антоанета Христова разкости напъна на Корнелия Нинова

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкоства напъните на лидерката на БСП Корнелия Нинова да организира ОФ срещу ГЕРБ за изборите и внушенията на обитателя на президентството Румен Радев и извънпарламентарния политически планктон за недоверие към парламентарните избори.

Какво изплува от задкулисието на т.нар. консултации на Радев, сбирки на Нинова, законодателни инициативи на Христо Иванов, оферти за общо управление на Атанас Атанасов към БСП, Слави Трифонов, Мая Манолова и Отровното трио? Защо шоуменът се фръцна на червената лидерка и отказа да се пазари с нея? Защо, въпреки публичните клетви, Нинова отказва да обяви дали ще подкрепят Радев за втори мандат? На кого разчита обитателят на президентството, за да се яви пак на избори за президент? Каква е ролята на вицепрезидента Илияна Йотова в битките на БСП оттук нататък?

Поканите на Нинова към различни групи е пиар в неговия най-семпъл вид. Който много приказва, той много работа не върши. В конкретния случай Нинова иска да изглежда като ядро, около което се събират много хора и че те водят битка за честни избори, коментира Христова.

Но това не се прави така, прави се много по-тихо, много по-системно и много по-отдавна, ако това е проблем и това е тема, която трябва да е наболяла за обществото. И ти нямаше да си излизал от парламента, а много, много отдавна щеше да си предизвикал дебата и нямаше да си част от прегрешенията в тази посока, допълни тя.

Светът на политиците и анализаторите става почти недопирателен, диаметрално противоположен, смята професорът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ