Шокираща развръзка с умиращия в Бургас белгийски турист!

Белгийски турист в Бургас

Разследване на случая с трагично изглеждащата снимка от преддверието на Противошокова зала в УМБАЛ-Бургас доведе до шокиращи разкрития. Оказа се, че всъщност специалистите от бургаската болница са спасили живота на тежко болния с гангрена курортист, пише Флагман бг.

Белгийското семейство е пристигнало преди 10 дни в Слънчев бряг. Чужденецът е бил с тежък диабет, от който здравословното му състояние рязко се влошило у нас и кракът му започнал да гангренясва. Все пак той изтърпял до последния ден, в който е трябвало да си тръгнат с групата, но на летището в Бургас днес около обед той колабирал от силните болки в крака и вероятно поради рязко спадналата му кръвна захар.

Летищният лекар го прегледал и решил, че пътникът не може да се качи в самолета в този вид. С линейка на аеропорта той и съпругата му, заедно с багажа им били транспортирани до Противошокова зала в Бургас. Точно в 13,50 часа пациентът е бил подложен на цялостни изследвания, раната му е обработена и му е отправено предложение за хоспитализиране. Всъщност бурната реакция на френско говорещото семейство била предизвикана от факта, че те искали да хванат самолета за родината си и човекът да бъде лекуван там. Затова напуснали болничното заведение и с такси стигнали обратно до летището. Самолетът обаче вече бил излетял.

Източник сподели дълбокото си възмущение от този случай спрямо туроператорската фирма, която на практика е зарязала поверения й чужд летовник. Представителят на туроператора отказал да придружи летищната линейка, за да бъде преводът в Бургас адекватен.

„Ние разполагаме със заклети професионални преводачи от английски, немски и всички славянски езици, въпреки това осигурихме и адекватен превод на разбираем френски език, но тук трябваше да бъде преводач на туроператора – най-малкото защото белгиецът бе с изрядни документи, с европейска здравна карта. Не заслужаваше да бъде изоставен от хората, които бяха отговорни за здравето му“, казаха от УМБАЛ-Бургас.

След завръщането му около 17,30 часа обратно в УМБАЛ-Бургас, човекът вече е настанен в отделението и животът му е вън от опасност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ