Разсекретиха колко лапна Гена Трайкова на тръгване от Би Ти Ви

Гена Трайкова

Вече бившата шефка на новините в БТВ Гена Трайкова, която днес официално напусна телевизията, е ощавила около 50 000 лева компенсации за принудителното си излизане от медията.

Веднага след изгонването на ръководната й и екранна половинка Венелин Петков, Трайкова първо излезе в отпуск, а след завръщането си прекарваше повече часове при юристите на Би Ти Ви, отколкото в нюзрума. Тъй като на амбициозната блондинка ясно е било подказано, че е нежелана в медията, след като неин собственик стана чехът Петер Келнер, а изпълнителен директор – Мартин Швехлак, Трайкова си наумила да смъкне минимум 100 000 лева компенсации за отстраняването си подобно на колежката й Ани Цолова – от Нова телевизия.

Новото ръководство на Би Ти Ви обаче твърдо отказало да й изплати такава сума. Преговорите са текли буквално до последния момент преди медията да разпространи официалното съобщение за напускането на Гена Трайкова и са били финализирани с компромисния вариант от около половината от исканата от нея сума.

През последната седмица пък тя дори изобщо не се появявала в телевизията и окончателно престанала да се занимава с каквото и да било, тъй като цялото сегашно ръководство на медията вече не я възприемало като част от нея.

В близките дни се очаква и шефката на публицистиката Валя Гиздарска също да напусне принудително, но все още не се знае дали ще получи компенсации, каквито не е взел и Венелин Петков. Така ерата на тяхното порочно ръководство приключва. Все още не се знае каква ще е съдбата на креатурите им, които все още се на екран.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ