След близо 2 седмици блокада: Отвориха прохода „Петрохан“

петрохан4

В 14.30 часа възстановиха движението през прохода „Петрохан“. Решението за пускането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на „Пътна полиция“, областните пътни управления София и Монтана, пътноподдържащите фирми и Горското стопанство, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, тъй като от снеготопенето и евентуални нови валежи са възможни свличания на земни и скални маси, падане на дървета и клони на пътното платно.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледеняването дървета, които бяха в непосредствена близост до пътя и застрашаваха безопасността при пътуване. Най-сериозна беше обстановката от северната страна на прохода, в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Пътят през прохода „Петрохан“ е почистен и обработен за движение при зимни условия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледеняването дървета, които бяха в непосредствена близост до пътя на прохода „Петрохан“.
Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Снимка: АПИ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ