Окончателно: Домусчиев се сбогува с Нова телевизия

Кирил Домусчиев

Сделката за придобиването на „Нова телевизия“ от „Юнайтед Груп“ е финализирана. Доставчикът на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа обяви, че е завършило придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“, пише „Труд“

Групата притежава 10 телевизионни канала, включително националната Нова телевизия, както и онлайн компанията „Нетинфо“. Групата също така управлява четири радиостанции.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телекомуникационния оператор „Виваком“

Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви: “С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“

„Между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти“, допълни Виктория Боклаг.

Като част от „Юнайтед груп“ дейностите на „Нова Броудкастинг груп“ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL – Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира.

Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“, „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

„Юнайтед Груп“ е със седалище в Нидерландия, като притежава телекоми и медии в Югоизточна Европа. До този момент медията се управляваше от Кирил Домусчиев.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ