Арестуваха собственик на кръчма край Ракитово, била пълна с празнуващи

Полиция, Арест

Собственик на заведение в град Костандово е арестуван от полицаите в Ракитово. Причината- обектът е работил въпреки наложените противоепидемични ограничения и мерки работи и е било пълно с празнуващи възрастни и деца, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

В петък вечерта екипи от участъка извършили проверка на кафе-аперитив в града, където се вихрел шумен купон. Вътре органите на реда установили да празнуват 21 възрастни и 15 непълнолетни. Освен, че кръчмата работила, всички посетители в нея, в това число и персонала били без предпазни маски. Установена е самоличността на намиращите се в заведението.

Спрямо 39-годишния собственик на обекта е образувано досъдебно производство, а той е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа.

Предстои на всички пълнолетни лица, присъстващи на празненството, да бъдат съставени актове за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването относно задължителното носене на предпазни маски на обществени места при струпване на повече хора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ