Мистерия около обира за над 1 милион в Ямбол

Полиция патрулка

Бургаският престъпник Валентин Леков, който бе арестуван за крупната кражба от 1 млн. лева от ямболски бизнесмен разбрал за тайника от строителния работник, който изградил сейфа. Това пише „Флагман“.

Зидарят е един от шестимата арестувани при разплитането на случая, но на този етап е само свидетел, идентична е ситуацията и с другите задържани. В досъдебното производство е установено, че той е бил нает, за да ремонтира къщата на 44-годишен мъж от Ямбол. Познавал се с Валентин Леков и му разказал за необичайната поръчка, след което разкрил местоположението на къщата и входовете, твърдейки, че го направил несъзнателно.

Смята се, че Валентин Леков е действал сам, издебнал е собственика да отсъства за по-дълго време и е атакувал. Използвал подправен ключ, направил удара, но едва ли и самият той е подозирал, че ще се натъкне на толкова много пари. Тук е и другата загадка. Бизнесменът обяви, че са му откраднати 850 хил.лева в различни валути, както и злато за още 150-160 хил.лева, но при претърсването на 17 обекта са открити едва 54 хил.лева и част от златните накити. Къде е скрил Валентин Леков парите от зидания сейф в камината – остава загадка.

При всички положения липсват поне 900 хил.лева. За жертвата на обира се знае, че има интереси в сферата на строителството, но в никакъв случай бизнесът му не бил толкова сериозен. Предприемачът не бил криминално проявен, твърдял че може да докаже произхода на всеки лев, скътан в камината, но така и не дал разумно обяснение защо държал толкова сериозна сума в дома си. В НАП – Ямбол вече са започнали проверка по случая, която предстои да приключи съвсем скоро.

Междувременно Валентин Леков вече е с наложена постоянна мярка „задържане под стража”. Ако бъде признат за виновен го грозят до 15 години затвор.  Леков има 25 криминални регистрации, осъждан е за кражба на автомобил и аферата с фалшивите книжки в ДАИ – Бургас.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ