Нашенци сътвориха истински ужас във Великобритания! Изгониха ги на улицата без подслон, а те плъзнаха из града и…

Англия Девън

Работници от България във фабрика за пилета в Девън, Великобритания, са били прогонени от къщата, в която живеели, заради това, че живеели там прекалено претъпкано, пише DevonLive.

Работещите в преработващата пилешко месо фабрика 2 Sisters 40 български гурбетчии живеели в The Manor House в Къпълмтън в условия, които не гарантирали безопасността им.

Без предупреждение те били изведени от къщата след разпореждане от местната управа и били оставени да се скитат бездомни из улиците на града.

Последвали масови оплаквания от местни от българи, които им звънели да ги питат дали имат стаи, които да наемат, други пък купонясвали из парковете, като някои били особено шумни и показвали неуважението си към установения ред.

Английското издание критикува местните власти за това, че е изгонило българите, повечето от които млади мъже, без предупреждение и без да им е осигурило алтернативен подслон. Споменава се, че е имало няколко оплаквания от местни срещу групата от 40 младежи и докато са живели в опразнената къща, но никой от тях не е била за нещо незаконно, а за неща като пиене на бира в парка или малко по-шумни купони.

След възникването на проблема, от местната управа се свързали с ръководството на 2 Sisters и заедно са намерили решение къде да настанят българските работници.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ