Корнелия Нинова с кървава разправа във Враца – гони неудобни местни лидери заради Иво Лилов

корнелия нинова

Мощен скандал за пробутване на протежетата си завихри лидерката на БСП Корнелия Нинова и във Враца, гонейки тамошни червени лидери. Местните социалисти скочиха срещу нея заради опита й отново да им натрапи клакьора си Ивайло Лилов за областен председател на столетницата в региона, пише ПИК.

Тъй като Лилов е крайно нежелан и се ползва с лоша репутация там, особено след вътрешнопартийните избори за лидер, в които той се прояви като главен манипулатор на гласуването, преизбирането му за областен председател е изключено.

Затова другият клакьор на Нинова и нежен приятел на Лилов – Евгений Белий, са спретнали нова организационна врътка, за да осигурят нужните гласове на протежето на лидерката във Враца. Белий изпратил по имейл препоръка този избор да не бъде направен на присъствено заседание, а по пощата, което взриви местните социалисти и ме огласиха машинацията на „Позитано“ 20. Освен това въпросната препоръка дори не е подписана от никого.

Скандалът се нажежи до крайна степен и заради председателя на организацията на БСП в Хайредин Радослав Стойков. Макар да е избран за такъв преди 5 месеца, вчера сутринта той внезапно научил, че вече не заема този пост, тъй като в централата на БСП са решили, че това не е станало по правилния начин.

Като червен шеф в Хайредин обаче Стойков беше делегат на 50-я конгрес на столетницата и е гласува за решенията му най-вероятно по различен от интересите на Нинова начин, заради което сега го елиминират не само от позицията, но и от участие в заседанието на областния съвет на БСП във Враца, за да осигурят нежните гласове за преизбирането на Ивайло Лилов.

„Стойков е достоен български офицер, бил е командир на ракетни войски, полковник от резерва, избиран е за кмет, а тези нещастници се гаврят с достойнството му, с устава на партията и с цялата партия. Освен че са злобни и прости, те са и неграмотни, защото няма как да го сменят от председателския пост 5 месеца след като е избран, но сега решиха, че това не е правилно, понеже не подкрепя човека на Нинова“, коментираха пред ПИК местни социалисти.

В подобна ситуация се озовала и наскоро избраната председателка на обединението на жените социалистки от врачанско Веселка Кръстева, чието име също не фигурира след участниците в изборния форум на червените там.

„Искат по заобиколен начин да направят така, че да няма присъствено заседание, което е пълен фарс“, заяви пред местните медии вчера председателят на общинската организация на БСП в Бяла Слатина Венцислав Василев. „Хватката е да препотвърдят Иво Лилов за областен председател на БСП“, заяви Цветелина Дамяновска, доскорошен общински лидер на червените.

Присъстващите се обявиха категорично „против внушенията и предписанията, дадени им от знайни и незнайни мъдреци от „Позитано“ 20 и попитаха как в парламента 240 депутати са заедно в една зала, а тук 30 червени представители нямат право да се съберат.

„Очевидно е, че се търсят удобни хора, които да подкрепят Иво Лилов като областен председател, а неудобните, оказва се, са в Хайредин, Бяла Слатина и Враца“, заяви още Цветелина Дамяновска.

Червените дадоха драстичен пример за начина, по който Нинова манипулира внедряването на свои хора по места, включително като еднолично променя правилата за гласуване. И посочиха, че преди дни в Плевен е имало присъствен областен съвет с участието на самата лидерка, но сега тя иска форумът във Враца да бъде неприсъствен и да се гласува по пощата, защото иначе протежето й няма шанс.

Тъй като Ивайло Лилов лично помогна на Нинова да спечели вътрешнопартийните избори за лидер във Враца дори с гласовете на несъществуващи социалисти, за награда тя го вкара и в новия Национален съвет на БСП, и в Националния предизборен щаб на столетницата. Това обаче не може да накара червените да го заобичат.

Лилов и Евгений Белий пък се прочуха покрай инспирирания скандал с най-големия конкурент на Нинова по време на кампанията им за избор на председател – Кирил Добрев, който бе записан от камерата в коридора на „Позитано“ 20 и разпространен първо в обслужващи лидерката медии. Покрай това се разбра, че връзката между двамата е топла, а Нинова ги превърна в свои екзекутори на ръководни постове в столетницата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ