Недялко Недялков: Радев иска главата на Нинова, за да стане премиер от БСП

Румен Радев

Какво е задкулисието на новото ОФ под юмрука на Радев и защо само вотът за ГЕРБ и Обединени Патриоти няма да отиде при комунистите? Това разкрива в горещото студио на „Политиката под прицел“ по СКАТ собственикът на ПИК Недялко Недялков.

„Първо да уточним, че като говоря за комунистите, използвам понятието в номинален смисъл на кариеристи, популисти и хора, които на всяка цена искат да седнат на софрата, защото десетилетия бяха изтикани като палета в ъгъла.

Изборите този път ще бъдат екзистенциални, не социални или политически – с кое зло ще живеем – по-голямото или по-малкото, дивашкия популизъм и реваншизъм, под обединението на ченгета и наследниците на комунисти, или с българи, патриоти, които искат честно да изкарват пари от поминък и бизнес, а не от протести и извращения. Консервативни, семейни и религиозни хора или такива, които продават душата си на модерното зло, идващо от САЩ с неомарксизма, отродителството и розовия глобализъм.

ГЕРБ и патриотите доказаха по време на своя мандат, че са нормални стожери на консервативното. Не допуснаха Истанбулската конвенция, еднополовите бракове, но в същото време и се държаха принципно по теми като НАТО, ЕС и Македония. Насреща какво имаме – новото ОФ под юмрука на Радев. Сбирток от опортюнисти, професионални ренегати.

Те си служат само с жълти сюжети, с медийни дъвки – шкафчето, Мата Хари, но няма истински разговор за икономика. Говорят за гей бракове и ги подкрепят, а Радан Кънев и Елена Йончева, които са персонална идентификация на новото ОФ в ЕП, застанаха зад ОМО „Илинден“! Тоест, имаме си работа с национални предатели.

А тази фантомна партия на Слави какви намерения има? Програма, платформа, идеи? Има такъв народ, да, но май няма такава партия.

Относно плоския данък, например, – ще го запази или не, как смята Трифонов да ни преведе от лева към еврото? Познавате ли жив икономист, финансист, дипломат от тази партия, какво е отношението им към Истанбулската конвенция и еднополовите бракове, НАТО, бежанците, как ще усмирят мигрантите, имат ли контакти с Ердоган, ЕС, Меркел или Макрон?

Как ще влезе татуираният символ на мутрочалгата по анцуг и с обеци на среща с евролидерите или в Белия дом до Байдън, попита Недялков, обяснявайки защо всеки глас срещу настоящата коалиция на ГЕРБ и патриотите е глас отвъд нормалността.

Той припомни, че партията на Слави бяга от обществото и медийния интерес и се крие, както направи и по време на консултациите на Радев, изгонвайки журналистите от залата и договаряйки се на тъмно с Радев.

„Нямат програма, нямат лица извън спящия в парламента Тошко. Това се отнася и до „Изправи се.бг“. Никой не знае кои са лицата, освен Бабикян и сайта „Информиран.нет“ с фалшиви новини – партийния им орган“, обяви още собственикът на ПИК.

Той припомни, че от години Арман Бабикян диктува медийните изяви на Манолова и я отразява бравурно в менте сайтовете си.

„Но тези хора са маргинали и нямат шанс да влязат в следващия парламент. Те са партия на весталките от Околовръстното шосе, които чакат да спре ТИР, така си изкарват парите“, отсече Недялков.

По повод на връзките на ДеБъ с комунистите, той заяви, че псевдодесните сами се саморазобличиха.

„Прокурорът на Тодор Живков – Атанас Атанасов, пратен лично от него в Разград по времето на Възродителния процес да върши черната работа, за втори път призна в тв ефира, че е добре да направи коалиция с БСП и че това е приемливият за тях съюзник. Това беше ритуално самоубийство на т.нар. разградска десница.

По-важно е обаче какво се случва на върха и какво мислят истинските играчи, които коват бъдещето. Затова има смисъл да говорим за ГЕРБ, БСП и Радев, защото всичко останало по улиците са само техни проекции“, разясни собственикът на ПИК.

„Радев на тези избори ще играе против Корнелия Нинова и голямата битка е Радев срещу ръководствоно на БСП. Идеята му е БСП да изгуби и тогава той откровено ще поиска да оглави столетницата, като подаде оставка и пожелае да стане лидер на обединена левица, като се аргументира, че Нинова се дъни и не може да ги върне във властта.

Ще обяви, че само той може да спаси левицата и да я върне в играта. Тоест, на софрата, да грабят. Затова, ако Нинова не успее да спечели и направи правителство, опозицията в БСП ще се консолидира и ще поиска главата й за сметка на Румен Радев, който да подаде оставка и да претендира, след БСП, и за изпълнителната власт.

Това е една идея, която сега се върти на „Позитано“ и затова убеждават Нинова да каже, че ако спечели БСП, ще издигне Радев за премиер, уж за да вдигне резултата на БСП на изборите, пък да оставят Йотова да довърши мандата му“, разкри още Недялков.

Това обаче било капан за самата Корнелия Нинова, за да я отстрани вътрешната опозиция окончателно.

„Радев няма да се задоволи още 5 години да е масовка. Той вече иска реално да управлява и смята, че е готов, а и амбициите и комплексите на жена му са неутолими. Управление на Радев обаче минава през главата на Нинова, защото, ако рискува със своя собствена партия, ще разцепи лявото, а и ще бъде приет като ренегат от избирателите на БСП“, разясни още журналистът в коментара си.

По тази причина той анализира, че срещу БСП скачат и уличните партии зад Радев. Недялков уточни, че ДПС са истинските картоиграчи и няма да се съгласят с авторитарно управление на Радев.

„Той е антиевропейски, антисистемен и прокремълски играч – експеримент на ГРУ и Решетников. Такъв човек на върха на държавата е опасност за демокрацията“, алармира още той.

По повод възможен втори кабинет на ГЕРБ и патриотите, той припомни, че всички социологически агенции сочат именно това в момента.

„Факт е, че дори червените социолози от „Галъп“ дават преднина на ГЕРБ, което не се е случвало досега и Кънчо Стойчев винаги е казвал обратното преди изобрите. Давал е аванси на БСП. Щом и те им дават преднина, това означава, че ГЕРБ ще спечелят с поне 10%. По повод постройката на мнозинството, не е изключено, разбира се, партия като ДПС също да даде подкрепа и в това няма нищо лошо, ако това ще е преграда срещу един опасен за страната розов фашизъм, както и срещу едноличния авторитаризъм на Румен Радев. Не става дума за коалиция, а само за парламентарна подкрепа, ако това е по-добро за България. Евентуална коалиция с хората на Доган може да бъде легендирана с лозунга за обединение на демократи „Анти-Радев“, каза Недялков, според когото системните партии с платформа и идеология, част от голямото европейско семейство, са длъжни да се противопоставят на надигащия се прокомунистически реваншизъм, олицетворяван от аватара на Москва Румен Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ