Радев не осъди ареста на Навални, защото…

Румен Радев

Днес по БНР (къде другаде) съветникът на президента Александър Маринов обяви, че било напълно логично Радев да се кандидатира за нов мандат.

Фактически анонсира участието му в изборите.

Достойно, наистина. И съвсем по „европейски“. Агент на комунистическата Държавна сигурност с псевдоним „Майстора“ да обявява кандидатурата на държавен глава в страна – членка на ЕС и НАТО?!

Само си представете нещо подобно в Германия. Агент на ЩАЗИ да излезе в медиите и в ролята на ментор да протръби, че еди кой си политик ще играе за президент в амплоато на демократ. Как ли ще се приеме от общественото мнение подобен анонс? От медиите, от останалите партии, от гражданския сектор?

У нас явно е в реда на нещата. Държавна сигурност и нейните модерни проекции не са съществен проблем за политическата класа и системната демокрация.

Румен Радев е класическа марионетка на репресивния апарат, и то от просъветски тип. Лансиран е за поста лично от резидента на КГБ и ГРУ генерал Решетников. В съветническия му екип е пълно със стари и нови ченгета.

Един от най-ревностните му обществени защитници и пропагандатори в телевизиите е лицето Слави Василев, син на агента на ДС Васил Василев, който може да се похвали едновременно с два агентурни псевдонима – Паскал и Бобев.

Таткото Васил Василев, помним, бе шеф на Инициативния комитет, издигнал Радев за „Дондуков“ 2.

Да не забравяме и прословутия комитет от близки до президента интелектуалци „Единение“. Там са двама бивши агенти и секретни сътрудници на Държавна сигурност. Историкът Георги Марков – агент Роман (донасял за своя колежка от Полша, членка на синдиката „Солидарност“) и дипломатът Любомир Кючуков – агент Николай.

Шефка на юридическия екип на президента е Емилия Друмева, съпруга на легендарния шеф на НДК от времето на комунизма и легендарно ченге от ДС Христо Друмев.

Да не забравяме и че назначи за кратко за секретар по външната политика Димитър Икономов, агент „Георгиев“ от ДС.

Дали това са случайни съвпадения, или говорим за тенденция? Сянката на службите още ли витае над живота ни или това са анахронизми, дребнаво заяждане?

Според мен ченгетата са още между нас, както винаги е било и винаги ще бъде. Румен Радев е един от най-успешните им проекти, чийто потенциал – уви, сякаш не е напълно изчерпан.

Защо после някои се чудят, че общо-взето единствен от европейските лидери не осъди ареста на Навални, извършен от служителя на КГБ Путин? Или че прокурорът на Тодор Живков – генерал Атанасов, бивш шеф на тайните служби, толкова си пада по него…

Автор: Данка Радева, ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ