Депутат от ГЕРБ: „Румен Радев допусна адски гаф“

Румен Радев

„Определянето на датата 4 април за изборите ще създаде много предизвикателства пред нормалното упражняване на вота от страна на българите в чужбина“, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, цитиран от Монитор.

„Президентът допусна първо сериозен гаф, като обяви прекалено рано датата 28 март. В един момент се усети, че все пак трябва да се проведат някакви обществени консултации дали с политическите сили, дали с компетентните органи. Но когато започнаха тези консултации, той видя, че голяма част от политическите субекти, които ще се явят на тези избори, нямат нищо против това да е първата възможна дата, и реши на всяка цена да търси аргументи за промяната й. В крайна сметка се стигна до определянето на тази дата, която също е гаф, защото това е датата, на която католическата общност в страната и католическите държави ще празнуват Великден. Така че не е много ясно как, апелирайки в консултациите за създаване на възможности за гласуване на българските граждани в чужбина, включително и по пощата, прецени да определи точно тази дата“, категоричен е Ципов.

„На всички трябва да е ясно, че особено в тези държави на такива религиозни празници никакви институции не работят и това ще създаде изключителни затруднения на българските граждани да упражнят своето право на вот. Особено поради въведения в много държави така наречен пълен локдаун невъзможност за излизане от домовете или забрана за пътуване между различни населени места“, казва Красимир Ципов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ