Бизнесът пропищя от синята зона: Непосилно е, гоним служители, за да поддържаме автопарка!

74812.w470

Варненски бизнесмени поискаха по-ниски тарифи за паркиране на служебни коли в синята зона на Варна. По техни думи условията в момента се неприемливи за фирмите, които се принуждават да уволняват хора, за да поддържат автопарка. Жалбите бяха изслушани на заседание на правната комисия към Общинския съвет.

Председателят на комисията Христо Атанасов прие, че по отношение на синята зона има недомислици и призна, че бизнесът има право. Той изтъкна, че е редно да се направи анализ и да се направи среща с бизнеса, на която да се поставят проблемите и да се обсъдят решения.

Цените във Варна са в пъти по-ниски от тези в София, обясни шефът на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона” Младен Иванов. По негови думи идеята е в центъра да се ограничи движението на автомобили.

„Паркоместата са малко, а цените са високи, за да има по-малко автомобили. Колко от служителите в една фирма реално използват колите си освен, за да отидат на работа?“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ