Краят идва: Партията на Костя Копейкин се разпада

payimage2

Краят на Костя Копейкин и партията му „Възраждане“ вече се вижда не само в юридически, но и в политически план.

Структурите на варнененеца са много разочаровани от предстоящото сигурно заличаване на партията му и са започнали масово да се пресъединяват към новорегистрираната националистическа партия ЧЕСТ.

Оказа се, че този преход за тях въобще не е толкова неестествен, тъй като немалка част от лидерите на новата партия са бивши активисти на „Възраждане“, които са я напуснали заради далаверите на Копейкин с партийната субсидия и абсолютно неадекватното му политическо поведение.

Сред напусналите и присъединили се към ЧЕСТ структури са областните организации на „Възраждане“ в Бургас, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Русе, София-област и Шумен. Предстои това да направят областните организации в Стара Загора, Пловдив, София-град, Добрич и дори Варна, която доскоро се смяташе за крепостта на Копейкин.

Съвсем скоро се очаква един от зам.-председателите на „Възраждане“ да излезе със специално изявление, в което ще разобличи Костя Копейкин в куп нарушения на устава на партията, както и в нерегламентирани и неморални контакти с партийни членове и от двата пола, пише ПИК.

В така създалата се ситуация за огромната част от членовете на „Възраждане“,  които са добри и честни патриоти, партия ЧЕСТ се явява естествен пристан, в който да намерят реализация политическите им принцип и идеи.

На 8-ми февруари, в СГС ще се проведе второто заседание по делото за заличаването на Партия Възраждане, като се очаква то да бъде и последно на първа инстанция.

Предвид 9-те тома доказателства, внесени от прокуратурата по делото, доказващи злоупотреба с лични данни на над 400 души, за които Копейкин и хората му са излъгали, че са присъствали на учредителното събрание на партията им, изходът от делото изглежда предрешен. Окончателното решение за заличаването на партията на Копейкин се очаква съвсем скоро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ