Георги Марков: Щом някои станаха министри без трудов стаж, искам да съм трети главен прокурор

Георги Марков

„Най-после ще сме първи по нещо в Европа! За първи път старият континент, както и България, ще има втори главен прокурор. По-главен от първия, защото ще го разследва – БАШ ГЛАВЕН ПРОКУРОР.

Тук е мястото да благодаря на проф. Огнян Герджиков за милия есемес, който ми изпрати по случай този лаф.

Досега в историята на България главен прокурор не е извършвал престъпления. Втори главен прокурор ще е хубава работа, владишка. Даже не е нужно и да пее… Но щом ще има втори, логиката налага да има и трети, който пък да разследва втория. Така от Съвета на Европа ще са ептен доволни въпреки решението на Конституционния съд, нали това е идеята?

Някои станаха министри на правосъдието без трудов стаж и с неплатени адвокатски такси.

Аз пък ще се кандидатирам за трети главен прокурор. Имам 45 години юридически трудов стаж, от които 9 години като конституционен съдия, писал съм не една, а две научни статии с проф. д-р Живко Сталев.

Не съм крадец – не съм купувал жилище нито при демокрацията, нито при комунизма. И двата ми апартамента в София са от Царска България – един от мама и един от татко. Тогава трети пол нямаше.

Аналогов политик съм. Благодаря ви, ако ме подкрепите!“

– Георги Марков

Източник: „ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ