Тервел и Кобрата пристигнаха в отлично настроение в Танзания

Тервел Пулев, Кубрат Пулев

Тервел и Кубрат Пулеви пристигнаха в отлично настроение в Дар Ес Салаам (Танзания), където на 29 януари по-малкият от двамата братя ще участва в голяма боксова гала. Интернационалният шампион на Световната боксова асоциация (WBA) ще се бие в 10-рундов мач с намибиеца Викапита Мероро (29 победи, 14 с нокаут и 9 загуби).

Въпреки че в по-голямата част на света пандемията от COVID-19 e в разгара си, в Танзания обстановката е спокойна и там няма наложени мерки като задължително носене на маски, спазване на социална дистанция и други. Затова и братя Пулеви общуваха спокойно с любезните си домакини.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Jackson Group Sports (@jacksongroup.sports)

Силно впечатлени от визитката на Кубрат Пулев, от компанията Jackson Group, която е организатор на галата, му обърнаха подобаващо внимание.

“За нас е огромна чест да се докоснем до Кубрат Пулев, който е боксьор от световна класа, един от най-добрите в тежка категория. Наскоро той се би с Антъни Джошуа и е споделял ринга с много велики имена в света на бокса като Владимир Кличко и много други”, обявиха домакините.

Тервел Пулев ще гони 16-ата си поредна победа на професионалния ринг и първа от 13 месеца насам. Мачът няма да е защита на пояса му, но въпреки това българинът е пределно амбициран.

“Съперникът ми е много сериозен, опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя”, заяви по-малкият от братя Пулеви преди заминаването си за Танзания.

“Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да остана в челните позиции на световната ранглиста”, каза още Пулев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ