Григор Димитров: Трудната част вече мина, следва хубавото

Григор-Димитров-Гаранти-Коза-2017-57-1280x894

Григор Димитров в момента се намира в Мелбърн, където кара своята 14 дневна карантина, която трябва да премине успешно, за да вземе участие на Откритото първенство на Австралия. Тази сутрин българинът все пак разнообрази ежедневието си, включвайки се пряко в известното австралийско предаване Sunrise, а ето какво сподели първата ни ракета в него:

Това ще бъде 11-то поредно участие за теб на Аустрелиън Оупън. Трудно ли беше да се решиш да заминеш, знаейки че трябва да изкараш двуседмична карантина?

– Не бих казал. Мисля, че бях напълно подготвен за подобен сценарий. Времената не са лесни за никого в момента и определено се чувствам късметлия, защото мога да съм навън в рамките на пет часа и да играя тенис. Знаех, че в Австралия може да се случи абсолютно всичко и бях напълно подготвен психичически за възможността да прекарам почти цялото си време в стаята, макар че обикновено подготовката ми би била съвсем различна.

Спомена, че тренираш по 5 часа дневно. Това достатъчно ли ти е, за да бъдеш в оптимална форма?

– В момента съм много благодарен за това, което имам. Вероятно не е напълно достатъчно и нещата винаги могат да стоят по-добре, само че обстоятелствата са такива. Аз съм от хората, които не обичат да мислят по този начин и се опитвам да се влагам във всяко нещо на 100 процента, а досега успявам да се справя доста добре с обстановката и гледам на нещата ден за ден. Предстои ми подготвителен турнир, в който не трябва да си поставям твърде високи цели, а просто да се концетрирам върху нещата, които ще ме подготвят по най-добрия начин за надпреварата от Шлема.

Имаме три различни вида играчи. Австралийците, които могат да се разхождат спокойно из града, такива като теб, с възможност да тренират по няколко часа на ден и състезателите със забрана да напускат стаите си. Какъв вид състезание ще видим през тази година?

– Мога само да гадая какво ще се случи. Австралийците имат един от най-тежките графици за пътуване през целия сезон, защото постоянно са много далеч от дома, така че поне веднъж заслужават предимството да тренират навън и да се разхождат спокойно. Дори не вземам тези факти предвид и се радвам, че сега имат тази възможност.

Аз например не съм виждал треньора си от две седмици, защото беше на един от полетите със заразени пътници. Част от тенисистите пък изобщо нямат достъп до съораженията. В такива моменти няма много какво да направиш и определено някои от тенисистите ще имат нужда от повече време за тренировки, но трудната част вече премина и скоро всички ще сме отново на кортовете, като също така ни остава и да се подготвим психически за турнира.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ