Екзотична визита в Районния съд! Китайски магистрати дойдоха на посещение

3-VRC

Шестчленната група от представители на различни съдебни институции от провинция Ляонин в северозточен Китай се срещнаха и разговаряха с административния ръководител на Районен съд – Варна Eрна Якова, заместник-председателя Десислава Жекова и съдии. Гостите са на визита у нас по линия на международния правно-информационен обмен.

Китайските магистрати разговаряха с колегите си по въпроси от областта на наказателното, семейното и гражданско право, като засегнаха теми, свързани със защитата на права и на интелектуална собственост. Беше обменена информация за структурата на съдилищата в Република България и организацията на работа на съдебните  органи в Китайската народна република. Чуждестранните гости се запознаха с кратка презентация за дейността на Районен съд – Варна, за успешно работещия вече трета година Център за медиация към съдебния район, както и с опита и механизмите на организация на специализираните съдебни състави в провеждането на т.нар. „щадящи изслушвания“ в сферата на детското правосъдие.

Визитата включваше информационен тур-обиколка в съдебната палата с посещение в съдебна зала, деловодства и регистратура, като естествено приключи с пожелания за градивен професионален обмен и множество снимки за спомен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ