Уникално! Бебе стана хит в нета, изписаха го от родилното в народна носия! (СНИМКА)

baby-osteopathy-4

Снимка на новородено бебе от Добрич впечатли потребителите на социалните мрежи. Родителите на малкия Станислав решили да го облекат с народна носия на изписването му, съобщи Нова телевизия.

На 13 юли Донка и Костадин Терзиеви от Добрич станали родители на прекрасен син. Нарекли го Станислав, на дядо му. Бебето било чакано две години. Идва след лекарска намеса.

„Препоръчаха ни лекар в „Майчин дом” във Варна, благодарение на тях, още първия път след направената инсеминация се получи щастието, което в момента е неописуемо и не можем да спрем да му се радваме”, разказва майката Донка Теризева.

Идеята Станислав да бъде изписан в народна носия хрумнала случайно на Донка. Дори още не знаела дали ще има момче или момиче. После, и двамата с бащата решили да сложат ризи с шевици.

„Около 3 март съвсем случайно ми се появи в интернет пространството сайт с народни носии. Видях, че има и бебешки комплекти. Още не знаех пола на бебето, но бях решила, че той или тя, ще бъде облечен с такава носия. Поръчах я след като разбрах пола”, споделя майката.

Носията е пълна – от малките чорапчета, до шапката и елечето.

„Идеята ни е била да си имаме семейна снимка. Тъй като му баща му е учил в Котел, свири на гайда. Дядо му е имал оркестър, свири на акордеон. Реших, че може и той след време да последва тяхната дарба”, добавя Донка.

„Говорили сме си, че, когато имаме дете, искаме да го видим облечено в носия, както аз съм бил по концерти, по представления”, споделя Костадин.

Родителите мечтаят детето им да продължи родовата традиция с народната музика. Искат да го научат да цени българското.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ