Даниела Дариткова: Цветанов се е превърнал в голямо разочарование

Цветан Цветанов

Това, което правим, е максимално възможното. Няма как да предвидим всички хипотези за гласуването по време на пандемия. Единствено ние предложихме как да гласуват карантинираните. БСП не предвиждаха никакви мерки за карантинираните лице. Това коментира председателят на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова по повод подготовката за избори на 4 април.

Тя обясни, че разписването на противоепидемичните мерки за изборите ще бъде поверено на здравния министър и главния държавен здравен инспектор. Дариткова потвърди, че на Правна комисия от ГЕРБ са подкрепили спорното предложение на ДПС да се разрешат партийни събирания по време на предизборната кампания. Тази идея срещна критики заради възможността от разпространение на заболеваемостта в затворени пространства.

Даниела Дариткова се надява повече хора да отидат да гласуват.

Пред БТВ тя коментира обвиненията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, че управляващите са в съюз с ДПС.

„Голямо разочарование е това, което виждаме като Цветан Цветанов сега. Аз като представител на смесен регион ще кажа, че с това говорене той повлиява в полза на ДПС, защото разколебава избирателите. В ГЕРБ Цветан беше различен“, заяви Дариткова.

„Никога не сме отричали, че сме работили в парламента заедно тогава когато се налага за евро-атлантическата ориентация“, посочи още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категорична, че е разочарована от изказванията на Цветанов.

В първите месеци след напускането на партията той е звънял на Дариткова, но вече не поддържат връзка. Цветанов се е обаждал на своята наследничка да коментира нейни телевизионни участия, а по думите на самата Дариткова – той й е отправял упреци. Той обаче не се е опитвал да привлича бившата си колежка в новата партия.

„Това е вече минало, смятам, че всеки е поел по своя път и няма нужда да влизаме в детайли. Доверието към политиците се гради на база на ценностите, които изповядват, а не заради интригите“, подчерта още депутатът от ГЕРБ.

Даниела Дариткова настоя, че най-важно в пандемията е постигането на колективен имунитет. Тя вярва, че ще се направи всичко възможно да има достатъчно ваксини. Обърна внимание, че здравето на хората е най-важно, но разбира и притесненията на бизнеса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ