БСП викат Борисов в парламента, за да докладва приоритетите на България в ЕС

Бойко Борисов

БСП поиска министър-председателят Бойко Борисов да дойде в парламента и да докладва кои са приоритетите на България по време на Португалското председателство на Европейския съюз и да отчете приоритетните теми и досиета по време на Германското председателство.

Изслушването беше поискано от Драгомир Стойнев /“БСП за България“/, председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

От трибуната на Народното събрание Стойнев поиска министър-председателят да бъде поканен в пленарната зала, съгласно парламентарния правилник, според който Министерският съвет, в изпълнение на чл. 105 ал. 4 от Конституцията, в началото на всеки 6-месечен период на председателство на Съвета на ЕС, внася в Народното събрание доклад за участието на Република България в процеса на вземане на решения на ЕС през предходното председателство и за приоритетите по време на текущото председателство.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посочи, че темата е обсъдена на Председателски съвет. Тя заяви, че ще проучи въпроса и другата седмица ще направи необходимото.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски я репликира, че няма нужда да изследва правилника, а да го спазва. Ясно е, че премиерът няма да дойде, коментира той.

По думите му, година и четири месеца този човек го е страх да дойде в тази зала. Свиленски отбеляза, че в правилника е написано кога премиерът трябва да дойде в парламента за конкретния повод и това е на всеки шест месеца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ