Джамбазки: Тези, които най-много „квичат“ срещу фалшивите новини, ги разпространяват

Ангел Джамбазки

Евродепутатът Ангел Джамбазки реагира с остър коментар по повод наводняването на фалшиви новини през последните дни. Поредната такава се разпространява без изненада от „борците срещу фейк новините“, собственост на подсъдими олигарси, както се случи и вчера с абсолютно манипулираната и фалшива новина за Валери Симеонов, който бе обвинен, че е показвал неприлични жестове на ресторантьорите. Сега новата дъвка е, че ще се изсичат горите, като на първа линия е пуснат известния зелен грантояд Тома Белев. Така новата му дъвка, която няма нищо общо с действителността е, че през новия закон за пчеларството да се промъква текст, който позволява изсичането на 10% от горите на България.

Ето какво написа Ангел Джамбазки:

Фалшивите новини, произвеждани и разпространявани от „борците срещу фалшивите новини“, не спират. Поредната такава беше произведена и разпространена от вестник вестник Сега и, без изненада, Свободна Европа, по бодър комсомолски донос, произведен от небезивестния Тома Белев. Заглавието гласеше „ВМРО отваря врати за безразборна сеч в близо четири милиона декара гори“.

По-фалшива от истерията с изсичането на горите засега е само тази със средния пръст на Валери. Изобщо тези дни има вълна от фалшиви новини срещу нас, нищо неочаквано. Това е нивото.

Най-смешното е, че тези фалшиви новини ги правят и разпространяват тези, които най-много реват, за да не кажа „квичат“, срещу фалшивите новини. Ако някой от тези ретарди си беше направил труда да прочете внимателно предложението на народния представител Alexander Sabanov
, щеше разбере, че за никакво изсичане на никакви гори не става дума, а за почистване и поддържане на земеделски земи. Земеделски, пичове. За земеделие.

Вярно, че от „Витошка“ и „Дондуков“ земеделски земи не се виждат много, на село вече не си ходят много-много, че не е много престижно, соевото мляко и крафт биричките растат според тях в био магазина и може би ще ги изненадаме, но земеделските земи са предназначени за земеделски, а не за лесовъдни дейности. Земеделските земи не са гори.

Пшеница, царевица, технически култури, зеленчуци, сещате се. Понякога в земеделските земи порастват дървета. Отново – в земеделските земи.
Предложението на народния представител Сабанов, който между другото е първият и единствен народен представител, взел отношение по този важен за земеделците въпрос в последните двадесет и пет години, регулира начина, по който земеделците да могат да премахват тези дървета от земеделските си земи.

А сега изгледайте тази препратка, на която вдъхновителят на фалшивата новина, Тома Белев, човекът, който е пряко отговорен за огромния пожар, който опустоши Бистришко бранище и половината Витоша, ясно казва:“Съгласен съм с господин Сабанов, че регулация трябва“.

Обаче трябва да се чете. А истеричното разпространяване на тази фалшива новина остава на съвестта на соевите жълтопаветни „еколози“. Доколкото я имат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ