Румяна Арнаудова с ексклузивни разкрития около залавянето на Митьо Очите: Предстои ни тежка екстрадационна процедура

румяна-арнаудова

Потвърждавам ареста на Димитър Желязков – Очите. Задържан е бил снощи около 3 часа в хотелската си стая в Истанбул в изпълнение на международното издирване, което обяви прокуратурата. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде Пик.

„Искрени благодарности от страна на българската прокуратура към турските власти. Защото толкова бързо и адекватно реагираха! Предстои сега тежка екстрадиционна процедура. Прокуратурата ще изпрати искане за екстрадиция на лицето. До връщането в България той ще бъде в следствен арест или в затвор в Турция“, заяви още тя.

„Това, което също мога да кажа, е, че той не е навлязъл в Турция през българска граница, а преминал през гръцко-турски пункт – не мога да уточня точно къде. Но е излязъл от Гърция, където сме го издирвали с европейска заповед за арест, влязъл е в Турция, където го е чакала червената бюлетина, която пуснахме, и е бил задържан. Много се радвам за това, че турските власти реагираха толкова бързо!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ