Агресия в трамвая: Мъж рита и обижда възрастна жена след забележка

трамвай

Жена твърди, че е била нападната в градския транспорт, след като направила забележка на пътник за това, че пуши вътре.

В резултат пътуването й в трамвай №10 завършва с хематом на крака и обида.

„Един господин – запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: „Господине, не е редно да се пуши в трамвай“. Той агресивно ми обясни, че „днес в трамвая се пуши“. Обиди ме, нагруби ме, напсува ме“, разказа жената пред bTV, но от страх решава, че ще остане анонимна.

Въпреки грубия тон, тя не се отказала: „Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му казах: „Извинявайте, имаме проблем в трамвая – един господин пуши“. Отговорът беше: „Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон – обадете се“.

Жената набира номера за сигнали при нарушаване на забраната за пушене. Отсреща обаче й отговарят, че са от РЗИ, а щом пуши не ватманът, а пътник – нищо не могат да направят. Съветват я да подаде сигнал на 112. Докато говори по телефона, към нея тръгва човекът, на когото е направила забележката.

„Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака – силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нищо… Разплаках се – стана ми обидно!“, разказа жената.

В трамвая има камери, които са записали случилото се. Според Столичния електротранспорт ватманът също е предупредил пътника да махне цигарата, но побой не видял, коментира инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.

Полицията изяснява самоличността на мъжа и фактите по случая, а за жената най-шокиращо е това, че никой от останалите пътници не се е притекъл на помощ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ