Организираха протест срещу Христо Иванов в Бургас

Христо Иванов

Рибари от Бургас излизат с лодките си на мълчалив протест, съобщи БНТ.

Причината за него са политически обвинения относно законови промени, свързани с тях. Причината за недоволството е реакция на Христо Иванов относно закона за промени, които ще въведат режим на търпимост за рибарски селища като бургаското Ченгене скеле.

Постройките там се водят незаконни, а депутати от ГЕРБ пък внесоха предложения, които да дадат спокойствие на обитателите им.

Политикът заподозря обслужване на други интереси, че с това ще се легализира незаконна постройка на брега на „Росенец“ до т. нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Този текст беше насочен срещу сараите на Доган и срещу депутатите, които го внесоха с твърдението, че по този начин се узаконяват сараите на Ахмед Доган, което за нас е просто неприемливо, текстът е изключително прецизиран, много юристи работиха, така че да се отнася само и единствено за рибарското селище и то не за друго, там има хиляда лодки, които Бургас не може да прибере никъде“, разясни Димитър Янчев от сдружение „Морски сговор” на Ченгене скеле.

В 11:30 часа рибарите ще излязат на мълчалив протест с лодките си в един от каналите на селището.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ